"אם מישהו יעשה את זה טוב ממני, אעבור לנקות שירותים", מצהירה יעל אדם, מייסדת שותפה של סטארט-אפ הבריאות הדיגיטלית Laguna Health. מפתיע? לא כשמכירים את סיפורה של הילדה שפעם פחדה לכתוב על הלוח, והיום מובילה צוות של עובדים ב-Laguna Health, שפיתחה פתרון מבוסס AI שמלווה מטפלים בכל אינטראקציה בינם לבין המבוטח, במטרה לייעל את עבודתו האדמיניסטרטיבית של הצוות המטפל. "הכל בראש," היא אומרת בחיוך ומצטטת את המאמן שלימד אותה שיעור שישנה את חייה: "אם הגעת לכדור ונגעת באצבעות, זה אומר שיכולת להגיע אליו."
לא רק לשרוד – לפרוח.
"לא הצלחתי לכתוב לחברה בשיעור כי לא ידעתי איך לכתוב את המילים," משתפת יעל בכנות על דיסלקציה חמורה שמלווה אותה מאז ילדותה. "לא ידעתי לקרוא ולכתוב הרבה זמן. לא הבנתי מילים פשוטות, זה שם אותי במקום מביש."
במקום להיכנע לקושי, היא פיתחה יצירתיות יוצאת דופן במציאת פתרונות. "כל פעם הייתי צריכה למצוא דרכים עקיפות," היא מספרת. "המון ילדים פוחדים מכישלון ולכן נמנעים מלנסות, לא רוצים להביך את עצמם. אני הרגשתי שתמיד אפשר למצוא פתרון". יעל לא מדברת על תוספת של תרגולים או מאמץ לברוח מהמגבלה. היא הבינה שלא תוכל להצטיין בתחום ולכן בחרה במה להתמקד. דווקא בתיכון, כשכבר הייתה ספורטאית מוערכת, המורים התחילו לראות אותה אחרת. "הייתה לי מורה אחת למתמטיקה שמאוד האמינה בי וראתה את האינטליגנציה שלי. זה שמאמינים בך, משנה את היכולות שלך."
השיעור הכי חשוב
"בספורט לא נכשלים," קובעת יעל בביטחון. "לא ידעתי את זה בתור ילדה. הייתי לוחמת בגלל הכישלונות שלי גם במגרש וגם מחוצה לו." היא מספרת על הלוחמנות שהובילה אותה בתקופתה בכדוריד: "על המגרש ראיתי בנות שחושבות אם לקחת את הכדור. אני הרגשתי שחובה להילחם עליו". המאמן של יעל לימד אותה שיעור שישנה את חייה: "ברגע שהוא אמר לי שאני שולטת בתוצאה, זה פתר לי הרבה בעיות שליטה שלא הייתה לי במקומות אחרים." יעל למדה שכשיש לך מישהו שמאמין בך, הרבה יותר נוח להיות משימתית.
שחרור כגישה ניהולית
הגישה הניהולית של יעל באה מעולם הספורט. "היום אם מישהו יעשה את המוצר יותר טוב ממני - מדהים!" היא מכריזה. "אז שיקדם את החברה ואני אעבור לנקות שירותים. המוצר שלי יעזור להרבה אנשים ומה שמעניין אותי זה איך אנחנו מגיעים להצלחה כחברה. אני לא צריכה להיות במקומות שאני לא מספיק טובה בהם. היום אני יודעת לשחרר. צריך בגרות להגיע למקום הזה.."
אדם מיישמת שלושה עקרונות מרכזיים:
אין פחד מפידבק: "בספורט, אחרי כל אימון המאמן נותן פידבק וזה טבעי. יותר מזה, אחרי כל קפיצה את מסתכלת על המאמן בציפייה שיאמר לך איך אפשר להשתפר. לצערי בעסקים, אנשים מפחדים מזה. אצלנו בצוות זה שונה - אנחנו מדברים בפתיחות. אם מישהו לא טוב, כמובן יפוטר, אבל כשאני באה עם פידבק זה אומר שאני מאמינה בעובד ולא להיפך."
לתת מקום לאחרים: "צריך לדעת לנהל אנשים יותר טובים ממך. לשים את האגו בצד ולתת לאחרים המון מקום. זה שאני המייסדת זה ברור. העניין הוא לתת להם להרגיש שהם חשובים והם משמעותיים בקבלת ההחלטות."
יצירתיות בפתרונות: "בישיבות אני יותר ורבלית כי שם אני יכולה לבלוט יותר. בפגישות עם המשקיעים אני פחות טובה והשותף שלי יוני שטיין משלים אותי בהן." יעל גאה בצוות המקצועי שלה. כשכל אחד מומחה בתחומו, תפקידה של יעל ליצור את התנאים על מנת שהקבוצה תצליח, בדיוק כמו מאמנת קבוצת ספורט.
כשהנוחות לא מספיקה
"הייתי מנהלת באמזון, במסלול שאנשים מאוד רוצים להיות בו" מספרת יעל. "אבל כשילדתי את בני הבכור, הבנתי שיש עוד דברים לעשות. בעלי אונקולוג מטפל בילדים חולי סרטן ואני הייתי שכירה באמזון ללא חזון אישי - זה מאוד השפיע."
צעד דרמטי הביא את יעל לדרך חדשה. היא עזבה את הקריירה בהייטק ועברה לעבוד בטיפול נמרץ בבית חולים לילדים. "אם אני יכולה לעבוד על כל דבר בעולם, למה לא בתחום שעושה טוב לאנשים? מה שאני מקבלת מהסטארט-אפ והמאמץ שלי הרבה יותר מספקים.
על פחד והצלחה במזרח התיכון
כששאלתי את יעל על פחדים בעולם היזמות לאור המגבלה עמה היא מתמודדת, תשובתה הייתה מפתיעה: "נראה לי כל חייל היה מתחלף בפחד לא להצליח בסטארט-אפ. פרופורציות. אנחנו גרים במזרח התיכון. מה כבר יכול להיות?"
פעם יעל הייתה מודדת את הצלחתה בכל תחום: ספורט, לימודים, זוגיות, קריירה. היום, כשהיא מגדירה הצלחה, זה נשמע אחרת לגמרי: "הצלחה הרבה יותר רכה עכשיו. קודם כל, מי מגדיר לי הצלחה? אם הצלחתי בסטארט-אפ ונכשלתי בזוגיות, האם הצלחתי? אם הייתי אלופת הארץ, אבל לא אלופת העולם, האם הצלחתי? הגדרות לא מעניינות. מערכת היחסים עם משפחתי חשובה לי" . מניסיונה יעל משתפת שלא ניתן לג'נגל בין כל התחומים. צריך לבחור את החשובים ביותר עבורך. אצלה זה שילוב בין משפחה, בסטארט-אפ וספורט.
"הספורט פתח לי את העולם," היא מסכמת. "לא הייתי מגיעה לארה"ב, לא הייתי מתקבלת לאוניברסיטה מובילה. אבל יותר מזה - הוא ניווט אותי להגדרה חדשה של הצלחה. הצלחה זה לחשוב קדימה, לשתול עצים ולקטוף פירות, לעשות השקעה לעתיד."
Comments