top of page
Writer's pictureדיאנה שנייר

איפון עסקי: איך הג'ודו מכשיר את היזמיות של המחר

מה אם אגלה לכם שהדרך להצלחה בעולם העסקים עוברת דרך... מזרן הג'ודו? נשמע מוזר? אולי, אבל המציאות מפתיעה יותר ממה שחשבתם.

Photo by Christina @ wocintechchat.com
Photo by Christina @ wocintechchat.com

מסע של גילוי עצמי

"נכנסתי לספורט בגיל 4 וגדלתי ופרחתי בו," משתפת שיר קלנר, ג'ודוקא לשעבר בנבחרת ישראל ומייסדת קהילת ספורטאים "בליגה אחרת". "הייתי יוזמת, מנהיגה ומובילה מגיל קטן. עוד כשהייתי ספורטאית פעילה עזרתי למאמנים והובלתי קבוצת של בנות."

שיר לא רק עסקה בספורט; היא חיה אותו. "אני לא זוכרת את עצמי בלי ספורט בחיים," היא אומרת. אבל מה הקשר בין הטלות על המזרן להקמת מיזם מצליח? שיר בטוחה שבג'ודו, כמו ביזמות, את לומדת להתמודד עם אתגרים בכל רגע. 


האם יזמות היא תכונה מולדת?

שיר מאמינה שכל אחת מגיעה עם הייחודיות משלה אבל הסביבה שלה הייתה מאוד הישגית וסוחפת. אורן סמג'ה, המאמן של שיר, אתגר אותה כל הזמן וזה עזר לה לפתח את הייחודיות שלה ואת היזמית שבה.

זה מעלה שאלה מעניינת: האם יזמות היא משהו שנולדים איתו, או שאפשר לפתח? התשובה, כמו בהרבה דברים בחיים, נמצאת כנראה באמצע. עם זאת, הביטחון העצמי שנשים מקבלות בספורט מאוד תורם להן להרגיש שוות ערך  גם בסביבה עסקית גברית ולשאוף להישגים גבוהים גם בתור יזמיות.


הקופסה השחורה 

מחקר שנערך בארצות הברית גילה ש-96% מהמנכ"ליות המובילות בעולם היו ספורטאיות בעברן.  מה זה בכלל ספורט? איך ילדה נכנסת לג'ודו בגיל 4 ואחרי כמה שנים היא יוצאת יזמית, מוכנה יותר לחיים ולקריירה. האם יצא לך לחשוב מהו הקשר? אילו כישורים הספורט מקנה לנו לקריירה?

  • סגלו את כוח ההתמדה: הספורט עזר לשיר להבין שעד מדליה יש דרך ארוכה. בדיוק כמו אימונים פעמיים ביום הדברים היומיומיים ששיר עושה בלי להרים ידיים מקדמים אותה לעבר המטרה.

  • למדו מכישלונות: "הכישלונות הם מקומות מהם אנחנו באמת לומדים," מדגישה שיר. "התמודדות מחשלת. זה נכון על המזרן, וזה נכון גם בחדר הישיבות."

  • תשאפו גבוהה: שיר גדלה לצד אנשים שהיו אלופי אירופה ואלופי עולם. "זה מה שלימד אותי לחלום בגדול."

  • הקיפו את עצמכן בתמיכה: חשוב להקיף את עצמך ב"מאמן" טוב ואנשים שירוצו יחד איתך כמו שעושה שיר בקהילת הספורטאים. היא ציינה את החשיבות של הדדיות ברצון להצליח.


המאבק הפנימי

המסע הזה לא קל. "אני מאוד הישגית," מודה שיר, "ולפעמים קשה לי לפרגן לעצמי על מה שכבר השגתי. זה משהו שאני עובדת עליו עד היום." התמודדות עם פציעות קשות ושני ניתוחים שעברה בגיל צעיר חישלו אותה פיזית ומנטלית. זאת ועוד, במקומות קשים למדה למצוא פתרונות.


מכישלון להצלחה

ב-2017, שיר נפצעה פציעה קשה שהצריכה שיקום ארוך. במקום לחשוב על פרישה שיר חלמה לחזור למזרן ואף הצליחה להתעלות על עצמה וכשחזרה אחרי השיקום חזקה ונחושה עוד יותר.

ספורט מגדל נשים חזקות. הסביבה הספורטיבית בה גדלה שיר, העניקה לה תחושת מסוגלות. היא לא הרגשתי נחותה לא אז ולא היום.

שיר מאמינה שככל שיהיו יותר ספורטאיות, כך יותר נשים יעסקו בהספורט ויהוו השראה לנשים אחרות. למעשה, היא רואה בספורט כלי מרכזי לבניית דור של נשים חזקות ובטוחות בעצמן, שיעצימו זו את זו.


מהמזרן לקהילה

הניסיון של שיר בספורט הוביל אותה ליצור קהילה של ספורטאים. את תחושת השייכות שהייתה לה בספורט, היא הצליחה להמשיך ולפתח עוד יותר בקהילה של ספורטאי הווה ועבר. לפי החזון של שיר "בליגה אחרת" זהו מקום חם שיכול לעזור ולקדם ספורטאיות וספורטאים, ממש כמו במשפחת הג'ודו.

החלום הגדול של שיר הוא לתת השראה וכלים לספורטאים ולספורטאיות לעשות דברים גדולים. כמו שאומרים, צריך רק אדם אחד שיאמין בך. 


לסיכום

המעבר מספורטאית ליזמית הוא לא תמיד קל או ישיר. כפי ששיר מודה, "קשה ביזמות לא לקבל פידבקים ועדיין ללכת בעקבות החזון. אבל אולי זה בדיוק מה שהספורט מלמד אותנו - להמשיך להתקדם, גם כשהדרך קשה."

שיר קלנר מוכיחה שהכישורים שנרכשים על מזרן הג'ודו - התמדה, שאיפות גדולות, יכולת להתמודד עם כישלונות ולהפוך אותם להצלחות - הם כישורים חיוניים בעולם היזמות. 


אז בפעם הבאה שאתם רואים ילדה קטנה על מזרן ג'ודו, זכרו - אתם אולי מסתכלים על היזמית הבאה שתשנה את העולם. 


0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page